Socialiștii ies în stradă împotriva comunității LGBT și cheamă preoții să li se alăture
Full Article 2 minutes read

Socialiștii ies în stradă împotriva comunității LGBT și cheamă preoții să li se alăture

Partidul Socialiştilor (PSRM) a anunțat despre organizarea unui „Marș Național al Familiei”, fără a comunica data și ora desfășurării evenimentului. În același anunț partidul s-a arătat împotriva Marșului Pride, organizat de comunitatea LGBT din Republica Moldova, care va avea loc pe 16 iunie la Chișinău. „Moldovenii sunt pentru o familie tradițională”, au declarat socialiștii. 

Socialiștii au publicat pe 11 iunie o declarație în care au menționat că „moldovenii sunt pentru o familie tradițională” și că „an de an, un grup de minorități sexuale creat artificial, susținut de forțe din exterior, insultă țara noastră, poporul nostru, credința noastră ortodoxă și tradițiile seculare ale părinților, bunicilor și străbunicilor noștri”.

Poporului nostru i se impune o ideologie anti-familie promovată intens de LGBT. (….) An de an sunt organizate festivaluri anticreștine care se desfășoară în fața tuturor cetățenilor, inclusiv a copiilor și adolescenților. (…) Menționăm că evenimentul respectiv va avea loc în această duminică, 16 iunie, când Biserica Ortodoxă va cinsti marea sărbătoare a Înălțării Domnului. La fel ca și în anii precedenți, echipa Partidului Socialiștilor din Republica Moldova este categoric împotriva desfășurării acestui spectacol rușinos în centrul Chișinăului. În calitate de partid politic care mereu a pledat și pledează pentru protejarea familiei tradiționale și a valorilor creștine ale poporului nostru, PSRM inițiază un Marș Național al Familiei”, au declarat reprezentanții partidului.

PSRM a făcut și un apel „cetățenilor, altor partide și organizații obștești, clerului Bisericii Ortodoxe din Moldova, cuplurilor căsătorite” – să participe la acest marș „în apărarea poporului nostru, a credinței noastre și a familiei noastre”.

Menționăm, în perioada 11-16 iunie va avea loc un festival al comunității LGBTQI+ din Moldova „Moldova Pride”. Festivalul se va încheia cu Marșul Pride, pe 16 iunie. Sloganul campaniei din acest an este „De la noi taxe, de la stat lege”. „Prin acest slogan, comunitatea LGBTQI+ din Republica Moldova cere statului legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele trans”, au comunicat anterior reprezentanții Centrului de Informaţii GENDERDOC-M, prima organizaţie pentru drepturile LGBT+ din Moldova.


Disclaimer! Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: