Socialiștii propun compensații de 100 lei lunar pentru pâine. Ce categorii de persoane ar fi eligibile?
Full Article 1 minutes read

Socialiștii propun compensații de 100 lei lunar pentru pâine. Ce categorii de persoane ar fi eligibile?

Socialiștii au elaborat un proiect de lege care prevede introducerea compensației pentru majorarea prețurilor la pâine în mărime de 100 lei lunar. De acești bani ar beneficia persoanele care au pensii mai mici de 3000 lei. Anunțul a fost făcut de către deputata PSRM Tatiana Cunețchi în cadrul unui briefing, pe 8 februarie.

La același eveniment, consilierul fracțiunii parlamentare a BCS, ex-ministrul Agriculturii, Ion Perju a cerut retragerea inițiativei Ministerului Economiei care prevede anularea prevederilor Legii comerțului interior care stabilesc că 50 la sută din lungimea raftului din unitățile comerciale trebuie oferite produselor agroalimentare autohtone.

Potrivit lui Ion Perju, modificările propuse vor avea „un efect dezastruos” pentru producătorii mici și mijlocii de produse agricole.

Amintim, că la data de 1 iulie 2021, comercianții de produse alimentare, cu excepția celor din unitățile de comerț ambulant, sunt obligați să vândă produse provenite din lanțul alimentar scurt în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial.

La data de 14 iulie curent, Guvernul, în baza Legii menționate a aprobat lista produselor alimentare provenite din lanțul alimentar scurt, care include 129 de produse.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: