Socialiștii vor să dea jos Guvernul Gavrilița. Au înaintat Parlamentului o moțiune de cenzură
Full Article 2 minutes read

Socialiștii vor să dea jos Guvernul Gavrilița. Au înaintat Parlamentului o moțiune de cenzură

Fracțiunea Blocului comuniștilor și socialiștilor au înaintat o moțiune de cenzură împotriva activității Guvernului Gavrilița. Documentul a fost citit de socialistul Vasile Bolea de la tribuna centrală a Parlamentului. 

„Republica Moldova este condusă de un Guvern care nu mai are legimitate politică deoarece îi lipsește susținere suveranului în acest stat – susținerea poporului. Acest Guvern este hotărât să sacrifice bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova doar pentru a câștiga simpatiile birocrațiilor canceraliilor europene. Acest lucru este inadmisibil. Exprimăm vot de neîncredere pentru Guvernul condus de doamne Natalia Gavrilița”, a spus Bolea.

Imediat după citirea documentului, șeful Legislativului Igor Grosu, a menționat că ordinea de zi a fost epuizată și a declarat ședința Parlamentului închisă, fără a oferi vreo reacție la moțiunea de cenzură.

Deputatul a reiterat că țara noastră trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere economic și social și se confruntă cu amenințări, fără a preciza ce fel de amenințări. Acesta s-a mai referit creșterea prețurilor, menționând că acțiunile Guvernului au distrus puterea de cumpărare a cetățenilor.

Moțiunea de cenzura exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la învestitură. Ea poate fi inițiată de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși și se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: