Șoferul care a tamponat doi bicicliști, la Stăuceni, avea permisul suspendat. Bărbatul a fost prins beat la volan
Full Article 2 minutes read

Șoferul care a tamponat doi bicicliști, la Stăuceni, avea permisul suspendat. Bărbatul a fost prins beat la volan

Șoferul, care a lovit, în apropiere de comuna Stăuceni doi bicicliști minori, avea permisul de conducere suspendat din 2020 de către Judecătoria de la Comrat, după ce a fost prins beat la volan. Informația a fost confirmată de procurorul Gheorghe Bivol, care, prezent luni, 6 martie, la Curtea de Apel, a cerut menținerea în arest preventiv a șoferului, întrucât există riscul ca acesta să părăsească țara, transmite TV8.

Totodată, Gheorghe Bivol a mai precizat că, după ce șoferul a fost lipsit în 2020 de permisul de conducere, pe automobilul acestuia au mai fost înregistrate alte patru încălcări contravenționale și totodată, fiind sancționat prin procese verbale pentru depășirea limitei de viteze, parcare neregulamentară etc.

În continuare, urmează ca magistrații să se expună, după ce avocații au contestat decizia primei instanțe, în urma căreia șoferul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul Nr.13.

Dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă de la 3 la 7 ani de închisoare. Procurorul Gheorghe Bivol ne-a mai precizat că șoferul își recunoaște vina, dar nu conlucrează cu ancheta și nici nu oferă declarații.

Amintim că, pe 21 februarie, doi bicicliști au fost tamponați de un automobil în apropierea localității Stăuceni. Ambii sunt minori. Pe 24 februarie, polițiștii au anunțat că unul dintre aceștia a decedat. Tatăl copilului decedat a publicat mai multe imagini cu impactul. Ulterior, și el a anunțat despre moartea fiului său, Valerian.

De menționat că minorul care a decedat, anterior s-a clasat pe primul loc la Campionatul Republicii Moldova la Ciclism M.T.B. în Municipiul Chisinau 03.12.2022 (categoria de vârstă 2010-2011).

Anterior, președintele Federației de Triatlon din Moldova Dmitri Voloșin a scris pe o rețea de socializare că unul din bicicliștii tamponați la Stăuceni este campion al Republicii Moldova, iar celălalt vicecampion. El menționa că știe atitudinea multor șoferi moldoveni față de bicicliști: „Cred că fiecare biciclist a avut cazuri când sângele s-a răcit în vene de la camioanele care zburau la un centimetru distanță”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: