Soluția Guvernului pentru fermierii gata să iasă la proteste. Bolea anunță crearea unui grup de lucru
Full Article 2 minutes read

Soluția Guvernului pentru fermierii gata să iasă la proteste. Bolea anunță crearea unui grup de lucru

Vicepremierul Vladimir Bolea a anunțat crearea unui grup de lucru la nivel de Guvern, care va stabili cum și cu cât vor fi ajutați agricultorii care riscă să falimenteze. Ministrul Agriculturii susține că din grupul de lucru vor face parte reprezentanți ai Ministerului Industriei Alimentare, ai Ministerului Economiei, Finanțelor, precum și reprezentanți ai Asociației „Forța Fermierilor” și ai Federației Naționale a Fermierilor. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Bolea pe 17 noiembrie, după întrevederea de la Guvern cu fermierii.

„Am vorbit despre crearea unui grup de lucru. (…) Problemele sun foarte mari și ele sunt adevărate. Trebuie să întreprindem măsuri pentru a evita falimentarea în lanț a fermierilor. Ele trebuie să fie extrem de țintite, operative și să corespundă necesităților și situației reale a unui agent economic, pentru că nu toți sunt în situații atât de precare”, a declarat Vladimir Bolea.

Ministrul Agriculturii susține că, grupul de lucru, „în mod urgent”, prin intermediul direcțiilor agricole, va începe recepționarea dosarelor. Bolea susține că trebuie să fie ajutat fiecare agricultor care a ajuns, în 2023, într-o situație de criză sau de pre-faliment, din diferite motive. Preponderent, spune el, trebuie să fie ajutați agricultorii din sudul țării, care s-au confruntat, pe lângă alte probleme, cu secetă, deja al doilea an consecutiv.

„Trebuie să venim cu ajutor anume pentru agenții economici care au nimerit în astfel de situații. (…) Fiecare agricultor trebuie să fie auzit, văzut, analizat dosarul și trase concluziile. Deciziile trebuie să fie luate pentru fiecare agent economic separat”, a conchis oficialul.

Precizăm că Asociația Forța Fermierilor și Federația Națională a Fermierilor a anunțat pe 15 noiembrie că  vor ieși la un protest masiv. Manifestanții intenționează să desfășoare un protest non-stop, în PMAN, în perioada 21 noiembrie – 31 decembrie și un marș la fel zilnic în perioada 22-26 noiembrie. Fermierii susțin că au ajuns la „limita falimentului și a disperării” și că „nu au altă ieșire”. Detalii – AICI.

După ce și-au anunțat intenția de a ieși la protest, fermierii au fost chemați la discuții, de ministrul Vladimir Bolea, pe 17 noiembrie.

Deocamdată, fermierii nu au comentat întrevederea cu ministrul Vladimir Bolea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: