Sondaj NM: Susțineți interzicerea în Moldova a simbolurilor agresiunii Rusiei asupra Ucrainei?
Full Article 50 second read

Sondaj NM: Susțineți interzicerea în Moldova a simbolurilor agresiunii Rusiei asupra Ucrainei?

În Moldova, la inițiativa partidului de guvernământ PAS, panglica Sf. Gheorghe, literele  „Z” și „V” vor fi interzise, deoarece reprezintă simboluri ale agresiunii Rusiei asupra Ucrainei. Pe 14 aprilie, toate modificările necesare legii au fost aprobate în a treia lectură.

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor s-au adresat către Curtea Constituțională cu o sesizare privind constituționalitatea amendamentelor care interzic purtarea Panglicii Sf. Gheorghe. PAS speră să interzică simbolurile pentru a lupta împotriva propagandei de război, în timp ce blocul de opoziție consideră că este o încălcare a libertății de exprimare.

NewsMaker vrea să afle care este opinia voastră față interzicerea acestor simboluri. Puteți vota de pe un dispozitiv o singură dată. Sondajul este anonim. Puteți selecta doar o opțiune. Votați:

Susțineți interzicerea în Moldova a simbolurilor agresiunii militare a Rusiei în Ucraina?
6580 votes

De menționat că nu este prima dată când autoritățile moldovenești încearcă să interzică simbolurile „extremiste”, însă de fiecare dată aceste încercări au eșuat.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: