Șor anunță că două partide politice au aderat la blocul nou format – Ș.O.R: „Plănuim să se alăture zece”
Full Article 3 minutes read

Șor anunță că două partide politice au aderat la blocul nou format – Ș.O.R: „Plănuim să se alăture zece”

Liderul fugar al Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, anunță că două partide politice s-au alăturat deja formațiunii nou create – Blocul politic „Șansă, Obligații, Realizări” (Ș.O.R). Este vorba de „Forța de Alternativă şi de Salvare a Moldovei” și Partidul „Ai noștri”. Politicianul, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, declară că alte zece partide de pe arena politică de la Chișinău ar urma să se alăture Blocului Ș.O.R.

„Astăzi, două partide au semnat deja intrarea în bloc. (…) Eu voi coordona munca acestui bloc. Am decis că blocul nu va avea un lider, va fi doar un coordonator, pentru că coordonarea acțiunilor și luarea deciziilor este importantă astăzi. (…) Plănuim literalmente în săptămânile următoare să instituim un guvern din umbră, așa cum l-am numit, care va ajuta o serie de industrii să supraviețuiască în situația socio-economică actuală. Blocul intenționează să formeze organe de conducere în zilele următoare, acestea vor fi departamente pentru industrii, departamente pentru regiuni”, a declarat Șor pentru Rusia-24, scrie TASS.

Politicianul fugar susține că Blocul politic „Ș.O.R” va fi format din zece partide politice. Negocierile cu liderii formațiunilor politice au început deja, a mai precizat Ilan Șor.

Precizăm că Ilan Șor a anunțat în dimineața zilei despre formarea Blocului politic „Șansă, Obligații, Realizări”, cu denumirea prescurtată – Blocul „Ș.O.R”. Potrivit acestuia, decizia a fost luată în contextul hotărârii Curții Constituționale din 19 iunie, prin care Partidul „ȘOR” a fost declarat în afara legii, dar și „la solicitarea și rugămintea a mai mult de jumătate din populația Moldovei”.

Recent, președinta Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități a declarat că autoritățile de la Chișinău se așteaptă la faptul că Șor ar putea să lanseze noi partide politice, după declararea actualei formațiuni politice pe care o conduce neconstituțională.

„Ce este important în această privință, este ca organele de drept să-și facă treaba și în cazul în care vor fi abuzuri din nou din partea reprezentanților eventualei noi mișcări politice sau noului partid să fie investigate prompt și sancționate. Atât”, a precizat Olesea Stamati în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție”, de la Vocea Basarabiei.

Amintim că Ilan Șor a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. Acesta s-ar afla în Israel, de unde „orchestrează” proteste anti-guvernamentale plătite, la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: