Șor și Plahotniuc nu vor fi singurii moldoveni sancționați de SUA. Logsdon: În prezent cercetăm mai multe persoane
Full Article 2 minutes read

Șor și Plahotniuc nu vor fi singurii moldoveni sancționați de SUA. Logsdon: În prezent cercetăm mai multe persoane

Statele Unite ale Americii vor impune sancțiuni și altor cetățeni moldoveni care au comis nelegiuri, nu doar față de Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Declarația a fost făcut de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, în cadrul unui interviu pentru redactorul-șef al NM, Galina Vasileva. Oficialul a precizat că, în prezent, autoritățile americane cercetează mai multe persoane pentru a stabili dacă acestea merită a fi puse sub sancțiuni.

Kent Logsdon a spus că există numeroase echipe care studiază documente și lucrează cu date pentru a stabili dacă moldovenii, asupra cărora planează suspiciuni de comitere a ilegalităților, merită să fie sancționați. Potrivit diplomatului, procesul încă nu a fost finalizat, astfel SUA nu se grăbește să dea nume acestor persoane.

„Trebuie să ne asigurăm că cei care au fost sancționați, într-adevăr au comis atrocități pentru a nu exista nicio greșeală. Așadar, acest proces necesită mult timp, este în desfășurare. Continuăm să strângem informații din diferite surse, de la alte guverne, de la societatea civilă, din presă. Există un grup de experți la Washington care analizează informațiile colectate și trage concluzii, apoi formulează o concluzie. Există mai multe instituții în SUA care fac acest lucru. În momentul de față cercetăm mai multe persoane, dar nu pot da niciun nume. Trebuie să ne asigurăm că avem toate argumentele, toate dovezile, toate informațiile necesare pentru a justifica impunerea de sancțiuni”, a menționat șeful diplomației americane.

Amintim că în data de 26 octombrie, Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane a anunțat sancțiuni față de 21 de persoane și entități cu legături în Republica Moldova. În lista de sancțiuni denumită „Global Magnitsky Act” pentru acte grave de corupție figurează Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Sara Șor, Igor Ciaika, Ivan Zavorotnyi, Alexei Troșin, Iurii Gudilin, Olga Grak și Leonid Gonin.

Lista completă AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: