Piața centrală
Максим Андреев, NewsMaker

Specialiștii au stabilit care ar fi cauza producerii incendiului de la Piața Centrală

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au stabilit cea mai probabilă cauză de producere a incendiului, care a avut loc pe 17 iulie, pe teritoriul Pieței Centrale din capitală.

După efectuarea cercetării statice și dinamice a locului arderii, Laboratorul Experimental Antiincendiar a înaintat mai multe versiuni, dar în final a stabilit că cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului este scurtcircuit electric ca urmare a suprasolicitării rețelei electrice.

Amintim că incendiul a afectat o suprafață de 30 metri pătrați, unde erau amplasate 5 gherete cu produse alimentare. La fața locului pentru stingerea arderii au intervenit 3 echipaje de pompieri, care au reușit localizarea focului fără a permite răspândirea acestuia. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Temperaturi de foc în Moldova. Meteorologii prelungesc Codul galben și portocaliu

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit duminică, 27 iulie, avertizarea meteorologică de caniculă valabilă pentru ziua de luni, 28 iulie. Potrivit prognozelor, în funcție de regiune, vor fi în vigoare două tipuri de coduri: Galben și Portocaliu.

Codul Galben întră în vigoare în centrul și parțial în nordul țării, unde temperaturile maxime ale aerului vor oscila între +33 și +35°C. În schimb, Codul Portocaliu a fost emis pentru sudul Republicii Moldova, unde mercurul din termometre va urca până la +36…+39°C.

Precizăm că pe 27 iulie, pe teritoriul Republicii Moldova se vor înregistra temperaturi caniculare. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în unele regiuni ale țării valorile termice vor ajunge până la +39°C pe parcursul zilei. De asemenea, izolat sunt prognozate averse cu descărcări electrice.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: