Spînu: Contractul anterior între Gazprom și Moldovagaz va fi prelungit cu cinci ani
Full Article 2 minutes read

Spînu: Contractul anterior între Gazprom și Moldovagaz va fi prelungit cu cinci ani

Contractul dintre Gazprom și Moldovagaz va fi prelungit pentru 5 ani și va fi utilizată formula de preț propusă de partea moldovenească. Informația a fost confirmată, în seara de 29 octombrie, de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

UPDATE (21:12) Concernul gazprom a confirmat informația Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cu privire la prelungirea contractului pentru o perioadă de cinci ani.

La Sankt Petersburg s-au încheiat negocierile între delegația Republicii Moldova și Gazprom. Părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei MoldovaGaz și necesitatea unor negocieri ulterioare pentru a stabili un calendar de achitare.

„În baza înțelegerii urmează să fie prelungit pe cinci ani contractul anterior între Gazprom și Moldovagaz, utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească. Livrările de gaz conform noului contract urmează să înceapă din 1 noiembrie 2021”, se arată în comunicat, fără a se preciza detalii.

În octombrie Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom, în volum insuficient.

Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei Energocom, la prețuri de piață.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: