Spiridon Vangheli este condus pe ultimul drum. Primele imagini de la ceremonia funerară
Full Article 2 minutes read

Spiridon Vangheli este condus pe ultimul drum. Primele imagini de la ceremonia funerară

Regretatul scriitor Spiridon Vangheli este condus pe ultimul drum pe 24 iunie. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost adus la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, unde a început deja ceremonia funerară. În țară este declarată zi de doliu. 

După slujba de la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din capitală, sicriul a fost adus la Palatul Național. Ceremonia funerară se va desfășura între orele 10.00 și 11.30. Ulterior va avea loc un miting de doliu între orele 11.30 și 12.15.

(UPDATE 10:27) Printre primii oficiali care au venit să își ia rămas-bun de la regretatul scriitor se numără primarul mun. Chișinău, Ion Ceban. Edilul a fost însoțit de către pretorul sectorului Centru, viceprimari și alți funcționari ai Primăriei Chișinău.

(UPDATE 10:40) Președintele Parlamentului Igor Grosu și ex-premierul Ion Chicu au ajuns la Palatul Național

(UPDATE 11:40) Au venit să aducă un ultim omagiu marelui scriitor și președinta Maia Sandu și ministrul Culturii Sergiu Prodan.

La ora 12.30, cortegiul funerar urmează să se deplaseze spre Cimitirul Central din strada Armenească, acolo unde scriitorul va fi înmormântat.

Spiridon Vangheli s-a stins din viață pe 21 iunie. Acesta avea vârsta de 92 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: