Stela Procopciuc, Diana Stăncilă și Viorica Puica, numite judecătoare CSJ. Maia Sandu a semnat decretele
Full Article 2 minutes read

Stela Procopciuc, Diana Stăncilă și Viorica Puica, numite judecătoare CSJ. Maia Sandu a semnat decretele

Magistratele Stela Procopciuc, Diana Stănilă și Viorica Puica au fost numite judecătoare la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Două decrete privind numirea judecătoarelor au fost semnate pe 3 iunie de președinte Maia Sandu. 

Stela Procopciuc și Diana Stănilă au fost numite judecătoare la CSJ printr-un singur decret prezidențial. Magistratele își vor începe activitatea la Curtea Supremă de Justiție după ce documentul va fi publicat în Monitorul Oficial.

Precizăm că Diana Stănilă este judecătoare la Curtea de Apel Bălți. În trecut, și Stela Procopciuc a fost judecătoare la Curtea de Apel Bălți. Pe 7 martie 2024, aceasta a fost numită președintă interimară a CSJ, printr-un decret semnat de șefa statului.

Cel de-al doilea decret semnat de președinta țării se referă la numirea Vioricăi Puica, magistrată la Curtea Constituțională, în funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție. Potrivit decretului prezidențial, aceasta își va începe activitatea la CSJ la data încetării mandatului de judecător al Curții Constituționale.

Viorica Puica a fost numită judecătoare a Curții Constituționale din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pe 24 noiembrie 2023. Mandatul unui judecător al Înaltei Curți este de șase ani.

Menționăm că candidaturile Dianei Stănilă, Stelei Procopciuc și Vioricăi Puica pentru funcția de judecătoare CSJ au fost propuse președintei Sandu de Consiliul Superior al Magistraturii. Toate cele trei judecătoare au promovat evaluarea Comisiei Vetting.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: