Stoianoglo: Procurorii pregătesc o nouă învinuire pentru Ilan Șor, în dosarul „furtul miliardului”
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo: Procurorii pregătesc o nouă învinuire pentru Ilan Șor, în dosarul „furtul miliardului”

Deputatul Ilan Șor, cel care a fost anunțat în căutare și condamnat pentru spălare de bani, ar urma să fie învinuit într-un nou dosar. Anunțul a fost făcut de către procurorul general Alexandr Stoianoglo, în cadrul ediției din 22 decembrie a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8

„Pregătim o nouă învinuire pe numele lui Ilan Șor. Este vorba despre participarea la organizarea unui grup infracțional care a dus la frauda bancară, în urma căreia au fost furați bani din bugetul de stat un miliard de lei”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Întrebat dacă Ilan Șor este conducătorul acestui grup criminal, procurorul general a precizat că omul de afaceri este unul dintre organizatori și conducători.

***

Ilan Șor a devenit deputat în parlamentul Republicii Moldova în urma alegerilor legislative din 24 februarie. Fostul primar de Orhei a fost condamnat la şapte ani de închisoare, încă în 2017, în prima instanță, pentru rolul jucat în „furtul miliardului” din sistemul bancar, dar procesul în apel trenează.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a fost anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019, după ce la 25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Șor a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

De partea cealaltă, Ilan Șor a acuzat că justiția este controlată de noua guvernare și că este supus unor „fărădelegi cinice”. Fostul primar de Orhei a mai spus că a fost nevoit să se retragă din cauza amenințărilor la care ar fi fost supus atât el, cât și familia și echipa lui.

La 15 august 2019, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: