SUA au pregătit 8500 de militari pentru a fi trimiși în Europa de Est
Full Article 2 minutes read

SUA au pregătit 8500 de militari pentru a fi trimiși în Europa de Est

Până la 8500 de militari americani au fost puși în alertă pentru o posibilă detașare în Estul Europei, având în vedere că trupele rusești sunt comasate la granița Ucrainei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, potrivit CNN, relatează Digi24.ro.

Secretarul de stat pentru Apărare, Lloyd Austin a emis ordinele de pregătire pentru detașare la comanda președintelui Joe Biden. Kirby a afirmat că nu a fost luată decizia finală pentru detașarea trupelor.

CNN relatase anterior, că administrația Biden era în ultimele faze pentru identificarea unităților militare pe care vrea să le trimită în Europa de Est, conform unor surse oficiale americane din apărare.

Biden a discutat cu oficialii militari de rang înalt opțiuni pentru întărirea trupelor americane în regiunea Baltică și în Europa de Est, în timpul unei ședințe care a avut loc sâmbătă la Camp David, potrivit unui oficial de rang înalt, citat de CNN.

Luni, NATO a anunțat că își va suplimenta forțele în Europa de Est cu mai multe nave și avioane de luptă. Anunțul Alianței vine în condițiile în care Rusia refuză să renunțe la activitatea amenințătoare în apropierea granițelor Ucrainei.

În același timp, SUA, Marea Britanie și Australia au început retragerea personalului de la ambasadele din Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: