SUA include Moldova în lista țărilor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a Covid-19
Full Article 2 minutes read

SUA include Moldova în lista țărilor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a Covid-19

Centrul pentru Controlul și Prevenire a Bolilor din SUA au adăugat, la 1 august, Republica Moldova și România la categoria de „risc înalt” de călătorie din cauza Coronavirusului. Moldova a fost inclusă în categoria celui mai înalt nivel – al treilea, care includea țări în care au fost înregistrate peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 28 de zile, transmite CNN, citat de NM.

La 1 august, aproape 125 de destinații în întreaga lume erau incluse de SUA la nivelul trei. Printre acestea se numără Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Canada, Turcia și altele.

Înainte de a călători în aceste țări din Statele Unite, este recomandată revaccinarea.

Reamintim că potrivit Ministerului Sănătății, în Republica Moldova, numărul cazurilor noi de Coronavirus a crescut de 1,7 ori față de săptămâna precedentă. La acel moment, în țară au fost depistate 5.793 de cazuri de infecție cu Covid. A crescut și numărul deceselor cauzate de Covid. Astfel, dacă săptămâna trecută Ministerul Sănătății a raportat 8 astfel de cazuri, atunci în această săptămână sunt 16 decese.

Comisia pentru Situații de Urgență a recomandat cetățenilor să poarte măști de protecție în instituțiile medicale publice și private, transportul public, centrele comerciale, magazinele alimentare și nealimentare. În plus, autoritățile au îndemnat cetățenii să mențină distanța socială, să se spele mai des pe mâini și să se vaccineze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: