SUA: patru călători împuşcaţi mortal într-un tren, la periferia oraşului Chicago
Full Article 2 minutes read

SUA: patru călători împuşcaţi mortal într-un tren, la periferia oraşului Chicago

Patru persoane au fost împuşcate mortal într-un tren în nordul Statelor Unite. Cazul a avut loc pe 2 septembrie, la periferia oraşului Chicago. Un suspect a fost arestat. Acesta a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere, relatează Agerpres

Poliţia a fost alertată printr-un apel la serviciile de urgenţă, în dimineața zilei de 2 septembrie.

Ulterior, oamenii legii au descoperit cele patru victime în staţia Forest Park, punctul terminus al liniei albastre. Trei persoane au fost declarate moarte la sosirea serviciilor de urgenţă, iar a patra a murit la spital.

„Victimele erau toate pasageri ai acestui tren”, a declarat şeful adjunct al poliţiei din Forest Park, Christopher Chin, într-o conferinţă de presă.

Un suspect a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere video şi a fost arestat în cursul dimineţii, a adăugat el. „A fost găsită o armă”, a subliniat Chin.

Potrivit sursei, Statele Unite deplâng un număr foarte ridicat de decese cu arme de foc în comparaţie cu alte ţări dezvoltate. Fenomenul se explică prin proliferarea armelor individuale: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult american din doi trăieşte într-o casă în care există o armă. În iunie, chirurgul general al Statelor Unite, Vivek Murthy, a proclamat violenţa cu arme de foc drept „criză urgentă de sănătate publică”, subliniind în special că, din 2020, aceasta a devenit principala cauză de deces în rândul copiilor şi adolescenţilor americani, în faţa accidentelor rutiere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: