„Suntem distruși”. Jurnalista Elena Levițkaia-Pahomova a ținut un discurs la un miting al socialiștilor
Full Article 2 minutes read

„Suntem distruși”. Jurnalista Elena Levițkaia-Pahomova a ținut un discurs la un miting al socialiștilor

Jurnalista NTV-Moldova, Elena Levițkaia-Pahomova, a ținut un discurs la mitingul Partidului Socialiștilor (PSRM), organizat pe 29 mai în fața clădirii Parlamentului din centrul Chișinăului. Ea s-a plâns că actuala putere „distruge jurnalismul”. Levițkaia-Pahomova s-a arătat indignată și de faptul că televiziunea publică transmite programe în limba română în proporție de 80 la sută

„Mai devreme spuneau că dacă scrii la ziar, înseamnă adevăr, dacă arăți la televizor- înseamnă să rezolvi problemele, dar acum profesia noastră se transformă în nimic. Profesia noastră este distrusă și colegii noștri care se pretind a fi independenți, Consiliul Audiovizualului, care ne îngrădește activitatea și nu ne permite să vorbim”, a spus jurnalista.

Ea a mai afirmat că un stat puternic este posibil doar „cu jurnalism puternic”.

„Puterea nu are nevoie de oameni care gândesc, de oameni care critică. Pe noi ne nimicesc. Mergem spre dictatură. Noi nu trebuie să tăcem, jurnaliștii trebuie să poată lucra liber și să poată să spună adevărul”, a declarat jurnalista”.

Reamintim că astăzi, 29 mai, membri și susținători ai PSRM s-au adunat în centrul Chișinăului pentru a protesta „împotriva dictaturii, sărăciei și incompetenței autorităților, împotriva sechestrării justiției și intimidării oamenilor”. Cei adunați cer demisia guvernului și a președintelui.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: