VIDEO Socialiștii, din nou în stradă. Protestează pentru „libertate și ordine de drept”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Socialiștii, din nou în stradă. Protestează pentru „libertate și ordine de drept”

Socialiștii organizează un nou protest în fața Parlamentului. Aceștia s-au adunat pentru a se expune „împotriva dictaturii, sărăciei și incompetenței guvernării, împotriva capturării justiției și intimidării oamenilor”, etc. De asemenea, ei își manifestă susținerea pentru fostul șef de stat Igor Dodon.

„Astăzi suntem mii, dar dacă va fi necesar vom fi zeci de mii. Libertate!”, a spus Vlad Bătrîncea, continuând cu lozinci precum „Noi nu cedăm”. „Nu trimiteți procurorii după noi”. Am venit să spunem un lucru ferm „vrem dreptate”.

Manifestanții cer demisia Guvernului.

„Tot poporul este dezamăgit de aceste timpuri bune. Au adus în funcții oameni incompetenți. Eu nu știu și nu pot să conducă”, afirmă Bătrîncea.

Socialistul propune crearea unui „front comun” cu toate forțele politice „sănătoase” cu „scopul de a trezi la realitate această guvernare”, cu scopul asigurării drepturilor și libertăților fiecărui cetățean.

„Nu ne place această conducere și am vrea să plece de bună voie”;

„Nu ne convine viața, vă ajunge bani pentru o bucată de pâine? Mie, nu. Trebuie schimbat tot Parlamentul”, susțin protestatarii.

Putin iubește Moldova, pentru că jumătate din moldoveni lucrează în Rusia. Ei sunt ordonați, nu fură, nu ucid. Ei au construit jumătate din Rusia. Dacă vorbești cu Putin, din dragoste pentru națiunea noastră, ne-ar oferi gaz gratuit pentru o perioadă de timp”, a spus o participantă la protest.

Organizatorii au anunțat anterior că acțiunea de protest se va desfășura fără drapele de partid, conform principiului microfonului liber.

***

Amintim că acesta nu este primul protest al socialiștilor. Ultimul s-a desfășurat pe 26 mai la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Acolo, magistrații au examinat demersul privind plasarea în arest a fostului șef al statului, Igor Dodon. La acțiune reprezentanții  PSRM au venit să-l susțină pe fostul șef al statului căruia «i-au prescris» 30 de zile arest la domiciliu.

Și PCRM, alături de Partidul „ȘOR”, desfășoară în ultimul timp mai multe acțiuni de protest. Aceștia, în repetate rânduri, au îndemnat forțele politice de opoziție să protesteze alături de ei împotriva guvernării, acțiune care nu a fost susținută de socialiști.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: