Tabarcea vs. CEC. Prezentatorul concertelor lui Șor se plânge de manipulare politică după refuzul înregistrării la prezidențiale
Full Article 4 minutes read

Tabarcea vs. CEC. Prezentatorul concertelor lui Șor se plânge de manipulare politică după refuzul înregistrării la prezidențiale

Avelin Tabarcea, prezentatorul concertelor organizate de echipa fugarului Ilan Șor, anunță că va merge în instanțele naționale și internaționale pentru a se plânge că, pe 2 septembrie, Comisia Electorală Centrală nu a acceptat înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea sa la alegerile prezidențiale din toamnă. Tabarcea acuză CEC că ar face jocul politic al actualului partid de guvernare. CEC spune că respectă prevederile legale și nu se va lăsa atrasă în polemici politice, iar PAS califică drept „aberații” declarațiile lui Tabarcea. 

Avelin Tabarcea, alături de avocata, Nadejda Luchianciuc, acuză membrii CEC că ar fi controlați de actuala guvernare, iar faptul că nu a fost acceptat în cursa electorală ar fi o comandă politică. Tabarcea a precizat că nu a făcut niciodată parte dintr-un partid politic și că acuzațiile aduse sunt menite să-l discrediteze.

Șase oameni de acolo (de la CEC) ar fi votat împotriva mea de a candida la alegerile prezidențiale pentru că aș fi afiliat politic. Eu recunosc și pot să scriu și o declarație pe propria răspundere că nu sunt și nici nu am fost afiliat politic, nu am făcut parte niciodată din niciun partid politic, spune Tabarcea.

NewsMaker a solicitat o reacție atât de la reprezentanții Comisiei Electorale Centrale cât și de la cei  partidului de guvernare.

Acuzațiile lui Tabarcea, potrivit cărora partidul de guvernare PAS și-ar subordona Comisia Electorală Centrală pentru a îndeplini comenzile politice, au fost catalogate drept „aberații” de către ofițerul de presă al PAS, Adriana Vlas. De asemenea, Rodica Sârbu, șefa serviciului de presă al CEC, a afirmat că instituția respectă prevederile legale și nu  se va lăsa atrasă de polemici politice.

În activitatea sa, Comisia Electorală centrală se conduce strict de prevederile legale. Tot ce le cere celor ce se adresează la CEC este să respecte întocmai prevederile legale în vigoare și cadrul normativ. Dacă cineva se simte lezat de deciziile Comisiei, le poate contesta în modul prevăzut de legislație. Este dreptul fiecărui actor politic sau aspirant la careva funcții eligibile. Indiferent de tentativele ce se întreprind, CEC nu se va lăsa atrasă în polemici cu caracter politic. Misiunea CEC este să asigure buna organizare și desfășurare a alegerilor, asta a făcut, asta face și asta va face și în continuare. Iar politică să facă cei care și-au asumat respectiva activitate”, se menționează în reacția CEC pentru NewsMaker.

Amintim, pe 31 august, Comisia Electorală Centrală anunța că Avelin Tabarcea, susținut de către un grup de cetățeni, a depus o cerere la instituția electorală pentru a-și înregistra grupul de inițiativă, în contextul alegerilor prezidențiale. Pe 02 septembrie, Comisia Electorală Centrală a respins înregistrarea grupului de inițiativă care urma să-l susțină pe Avelin Tabarceda la prezidențiale, pe motiv că unii membri ai grupului au candidat anterior la scrutine electorale din partea Partidului „Șansa”, asociat cu oligarhul fugar Ilan Șor. Detalii AICI.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: