Tatăl vitreg al fetiței care a născut la 11 ani – condamnat la închisoare pe viață 
Full Article 2 minutes read

Tatăl vitreg al fetiței care a născut la 11 ani – condamnat la închisoare pe viață 

Tatăl vitreg al fetiței, care a născut la 11 ani, a fost condamnat la detenție pe viață. Bărbatul, învinuit de viol în mai multe episoade, și-a recunoscut vina parțial. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Sentința a fost pronunțată pe 26 septembrie, de Judecătoria Strășeni, sediul central.

Bărbatul, învinuit de viol în mai multe episoade, a fost condamnat la detenție pe viață, cu executare în penitenciar de tip închis.

Inculpatul și-a recunoscut vina parțial.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată, în termen de 15 zile, la Curtea de Apel Chișinău.

***

Pe 29 ianuarie 2024, poliția a anunțat că o fetiță de 11 ani originară din centrul țării a născut pe 13 ianuarie. Înainte de aceasta, pe 13 decembrie 2023, poliția a fost sesizată de reprezentanții unui centru de sănătate că, în urma examinării medicale a unei minore de 11 ani, s-a constatat că aceasta este însărcinată. Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru viol săvârșit asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani.

Ulterior, polițiștii au anunțat despre reținerea tatălui vitreg al fetiței – un bărbat în vârstă de 46 de ani.

În luna iunie, procurorii anunțau că bărbatul a fost trimis pe banca acuzaților și că riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață. Procuratura Generală adăuga că infracțiunea a avut loc în perioada martie-iulie 2023, la domiciliul concubinei inculpatului, care este amplasat într-un sat din centrul țării. Mama fetiței, unicul reprezentant legal la acel moment, se afla peste hotare, iar minora era în grija, protecția și educarea învinuitului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: