Tehnică şi utilaj special de la Moscova? Ce a discutat Ion Ceban cu Kozak și Sobeanin
Full Article 2 minutes read

Tehnică şi utilaj special de la Moscova? Ce a discutat Ion Ceban cu Kozak și Sobeanin

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a avut o întrevedere joi, 28 noiembrie, la Moscova, cu vicepremierul rus, Dmitrii Kozak. Într-o postare pe Facebook, edilul capitalei a menţionat că discuţia cu oficialul rus a fost una productivă. De asemenea, fostul socialist s-a întâlnit cu primarul orașului Moscova, Serghei Sobeanin. Ion Ceban a menționat că a stabilit cu omologul său rus „reînnoirea acordului de colaborare dintre Moscova și Chișinău”.

„Am convenit sa avem schimb de experienţă continuă în diferite domenii de activitate care ar fi utile municipiului Chişinău – urbanism, arhitectura, transport, patrimoniu, soluţii smart etc. Totodată, am solicitat, examinarea posibilităţii de a ne oferi suport în formă de tehnică şi utilaj special, zeci de unităţi, pentru necesităţile curente ale municipalităţii, dar şi iniţierea mai multor proiecte de investiţii şi parteneriate public private”, a menționat Ion Ceban.

Tehnică şi utilaj special de la Moscova? Ce a discutat Ion Ceban cu Kozak și Sobeanin

facebook/Ion Ceban

Cât despre discuțiile cu vicepremierul rus, Dmitrii Kozak, edilul Chișinăului a menționat că au fost abordate mai multe subiecte din domeniul economic, social, cultural şi educaţie.

„La fel, am convenit sa avem o colaborare strânsă între municipiul Chişinău cu oraşele şi regiunile din Federaţia Rusă. Am convenit sa elaborăm un plan de acţiuni pentru perioada urmatoare. Ştiu că este un potenţial enorm în acest sens. Îl vom valorifica împreună”, a scris primarul.

Amintim că Ion Ceban a efectuat prima sa vizită externă, la Moscova, fiind invitat de primarul Serghei Sobeanin.

Și premierul Ion Chicu a efectuat prima sa vizită externă la Moscova. La întoarcere, acesta a anunţat că Federaţia Rusă urmează să acorde Republicii Moldova un împrumut de circa 500 de milioane de dolari şi că preţul la gazul rusesc va fi micşorat începând cu 1 ianuarie.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: