Televiziunile grupului de stat rus VGTRK, supuse unor atacuri cibernetice. Presa ucraineană: cadou lui Putin de ziua sa
Full Article 2 minutes read

Televiziunile grupului de stat rus VGTRK, supuse unor atacuri cibernetice. Presa ucraineană: cadou lui Putin de ziua sa

Pe 7 octombrie, transmisia online a canalului rus „Rossiya 24” și a altor canale rusești s-a întrerupt brusc. Compania de stat rusă de televiziune și radio VGTRK a confirmat un „atac cibernetic fără precedent” asupra serviciilor sale. Ulterior, conform surselor din media ucrainene, responsabilitatea pentru atacul cibernetic a fost revendicată de gruparea hackeri pro-ucrainene anonimă „Sudo rm-RF”.

Potrivit Meduza, pe 7 octombrie, media ruse au raportat un atac cibernetic asupra VGTRK. Transmiterea multor canale de știri a fost întreruptă brusc.

Problemele de funcționare ale VGTRK au afectat și emisiunile de știri de pe canalele de televiziune „Rossiya 1” și „Rossiya 24”. Între orele 6:00 și 10:25, canalul „Rossiya 24” a difuzat doar videoclipuri arhivă, în special despre Crimeea. Primul buletin de știri a apărut abia la 10:25, deși conform programului, aceste emisiuni ar fi trebuit să fie transmise în fiecare oră.

VGTRK a confirmat „atacul cibernetic fără precedent” asupra serviciilor sale online. Reprezentanții companiei au asigurat că activitatea grupului media „nu a suferit daune semnificative” și că „totul funcționează în regim normal”, iar specialiștii lucrează pentru a remedia consecințele atacului.

Conform hromadske, sursele lor indică că atacul a fost revendicat de gruparea pro-ucrainiană Sudo rm-RF. „L-au „felicitat” pe Putin cu ocazia zilei lui de naștere”, a declarat o sursă a publicației.

VGTRK include canale federale precum „Rossiya 1”, „Rossiya 24”, „Rossiya Kultura” și peste 80 de companii regionale de televiziune și radio, care emit în toate subiecții Federației Ruse.

VGTRK este controlat de stat, iar președintele Rusiei a recunoscut grupul media ca o întreprindere strategică. În 2022, autoritățile ruse au crescut finanțarea mass-media de stat pe fondul invaziei pe scară largă în Ucraina. Companiile și conducerea grupului se confruntă cu sancțiuni internaționale, subliniază Euronews.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: