Tensiuni între Platforma DA și IGP: Dinu Plîngău acuză poliția de abuzuri, Cernăuțeanu cere scuze publice
Full Article 2 minutes read

Tensiuni între Platforma DA și IGP: Dinu Plîngău acuză poliția de abuzuri, Cernăuțeanu cere scuze publice

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, și șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, au intrat într-un schimb de replici tensionat, după ce Plîngău a acuzat poliția de reținerea abuzivă a trei activiști. Plîngău a susținut că aceștia au fost ținuți la audieri timp de trei ore, lucru pe care IGP l-ar fi făcut în scop de intimidare.

Cernăuțeanu a respins categoric acuzațiile, afirmând că persoanele au fost eliberate după 40 de minute, imediat ce au fost documentate și s-a constatat că nu au comis nicio ilegalitate. În plus, el i-a cerut lui Plîngău să prezinte scuze publice pentru „manipulările” lansate în spațiul public.

Plîngău a reacționat dur, acuzându-l pe șeful IGP că se implică în politică și că, în loc să combată probleme grave din societate, se ocupă de dispute publice. El a subliniat că situația criminogenă din țară s-a înrăutățit semnificativ, criticând lipsa de acțiuni ferme împotriva fenomenelor precum violența sexuală împotriva minorilor. Totodată, președintele Platformei DA a anunțat că formațiunea sa va adopta o poziție oficială după întâlniri cu observatori naționali și internaționali.

Conflictul dintre cei doi a amplificat tensiunile, iar Plîngău l-a somat pe Cernăuțeanu să facă publică o eventuală acțiune în justiție împotriva sa, considerându-l un „manipulator” și criticându-i comportamentul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: