UPDATE Termenul a expirat, site-ul lemne.md urmează să fie lansat. Guvernul: „Se testează platforma”
Full Article 2 minutes read

UPDATE Termenul a expirat, site-ul lemne.md urmează să fie lansat. Guvernul: „Se testează platforma”

Termenul-limită oferit de premierul Natalia Gavrilița pentru lansarea site-ului informativ lemne.md expiră astăzi, 15 septembrie. Deocamdată, platforma nu este funcțională. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Executivului Anastasia Taburceanu a precizat că site-ul este în proces de testare și ar putea fi lansat pe parcursul zilei.

UPDATE (14:30) Site-ul lemne.md este deja funcțional.

În cadrul ședinței din 7 septembrie, premierul Natalia Gavrilița s-a arătat nemulțumită de faptul că site-ul lemne.md nu a fost lansat până pe 1 septembrie. Aceasta a solicitat Ministerului Mediului ca platforma să fie funcțională până pe 15 septembrie.

Am solicitat ca până pe 1 septembrie să fie funcțională Linia Verde și am vorbit despre un site – lemne.md. Acestea ar putea fi instrumente prin intermediul cărora oamenii ar putea să se informeze despre procesul de distribuire a lemnelor. (…) Să știți că în octombrie el nu ne ajută. Nu știu cine este implicat – donatori, finanțatori, înțeleg că au proceduri. Dar haideți că îl face un voluntar timp de o zi. Nu înțeleg de ce noi așteptăm până devine prea târziu. Trebuie să fie făcute la timp lucrurile”, declara atunci Natalia Gavrilița.

La o săptămână de la ședință, platforma rămâne deocamdată nefuncțională. NM a contactat-o pe Anastastia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a Executivului, pentru un comentariu.

Se lucrează la platformă. Va fi lansat probabil azi, dar e perioada de testare. Se testează pltforma și dacă funcționează bine va fi lansată imediat”, a precizat aceasta.

***

Amintim că ex-ministrul Mediului Iuliana Cantaragiu a precizat în data de 7 septembrie că site-ul lemne.md nu a fost lansat în termenul stabilit inițial din cauza unor „proceduri tehnice”, care depindeau de partenerii de dezvoltare. Aceasta a subliniat că site-ul va fi informativ, iar procesul de distribuție a lemnelor rămâne la fel ca în anii precedenți, iar primăriile au grijă să informeze localnicii.

Ocolul silvic anunță satele respective și ei comercializează. Comunicarea la nivel local este bine stabilită. Dar pentru transparență și informarea publică sau pentru anumite întrebări care apar pe parcurs este necesară această linie verde și site. Dar va fi un site informativ”, a conchis Cantaragiu.

Iuliana Cantaragiu a demisionat din funcția de ministru al Mediului în data de 8 septembrie. Momentan, aceasta asigură interimatul funcției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: