Виктория Соловьева

Termenul de subvenţionare a întreprinderilor care au intrat în șomaj tehnic a fost prelungit

Termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor şi organizaţiilor necomerciale, care au instituit şomaj tehnic şi/sau staţionare a fost prelungit până la 30 septembrie. Proiectul a fost aprobat de către executiv, în cadrul ședinței din 26 august. Acesta a fost elaborat de către Ministerul Finanțelor.

Proiectul de decizie nu implică alocarea resurselor financiare suplimentare, iar implementarea acestuia se încadrează în cuantumul resurselor prevăzute în bugetul de stat, în acest sens.

Mecanismul de subvenționare a fost stabilit pe perioada 16 mai – 30 iunie 2020, iar guvernul a fost abilitat cu dreptul de a prelungi termenul de aplicare a acestuia.

Anterior, acest mecanism a fost extins până la 31 iulie, după care până la 31 august.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mc.gov.md

Restaurante, vinării, muzeu dedicat pâinii. Ruta gastronomică România-Republica Moldova a fost lansată

Republica Moldova și România au lansat pe 14 noiembrie Ruta gastronomică transfrontalieră. Itinerarul reunește peste 50 de obiective turistice de pe ambele maluri ale Prutului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, ruta traversează Republica Moldova de la nord la sud, pe o distanță de 1 506 km, ce poate fi parcursă în 10 zile. Aceasta cuprinde 25 de obiective turistice din 17 raioane, reprezentând atât bucătăria națională, cât și pe cea găgăuză, bulgară și kârgâză. Printre punctele de interes se numără restaurante tradiționale, pensiuni turistice, vinării, complexe turistice, un atelier gastronomic, un muzeu dedicat pâinii, singura păstrăvărie din țară și o mănăstire certificată ecologic.

Ruta gastronomică a Republicii Moldova este conectată cu cea din România, care cuprinde 30 de obiective turistice din regiunea nord-est, oferind astfel un traseu culinar unitar și complementar.

Ruta gastronomică transfrontalieră România – Republica Moldova își propune să valorifice autenticitatea, diversitatea și bogăția gastronomică de pe ambele maluri ale Prutului. Inițiativa urmărește, totodată, să creeze noi oportunități de dezvoltare durabilă prin consolidarea parteneriatelor între comunități, sectoare economice și autorități locale, stimulând cooperarea dintre sectorul HoReCa, producătorii locali și instituțiile publice.

Fișa tehnică a rutei a fost elaborată conform noilor Norme metodologice privind elaborarea și aprobarea rutelor turistice naționale, aprobate recent de Guvern.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: