Termoelectrica propune menținerea tarifului actual la energia termică și mișorarea celui pentru energie electrică
Full Article 2 minutes read

Termoelectrica propune menținerea tarifului actual la energia termică și mișorarea celui pentru energie electrică

S.A. „Termoelectrica” s-a adresat către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), cu propunerea de a menține prețul actual pentru energie termică – 1122 lei/Gcal. Totodată, potrivit estimărilor companiei de stat, tariful la energia electrică ar putea fi diminuat cu circa 30% – de la 159,8 bani/kWh, până la 110 bani/kWh. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost elaborat de Consiliul de administrație al Agenției Naționele pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și publicat în data de 19 februarie.

Menționăm că acea cantitate de energie electrică pe care Premier Energy (fosta Gas Natural Fenosa) o cumpără de la Termoelectrica asigură circa 25% din volumul total de energie electrică livrat către consumatorii finali.

Potrivit autorilor inițiativei, implementarea acesteia este necesară „în scopul stabilirii costurilor strict necesare pentru desfăşurarea normală a activităţii de producere a energiei electrice şi energiei termice şi de prestare a erviciului de alimentare cu energie termică”.

Amintim că, acum câteva zile, președintele Igor Dodon a anunțat că a primit „sute de mesaje” de la locuitorii municipiului Chișinău, nemulțumiți de mărimea facturilor pentru încălzire. În context, șeful statului a promis că luna viitoare plățile vor fi cu până la 30% mai mici, iar în caz contrar, conducerea întreprinderii „Termoelectrica” va fi demisă.

Precizăm că Societatea pe Acţiuni „Termoelectrica” este o întreprindere din municipiul Chişinău, subordonată Agenției Servicii Publice.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: