Test COVID gratuit pentru persoanele care dețin poliță de asigurare, la internarea pentru intervenții medicale planificate
Full Article 50 second read

Test COVID gratuit pentru persoanele care dețin poliță de asigurare, la internarea pentru intervenții medicale planificate

Persoanele care dețin poliță de asigurare medicală vor putea efectua gratuit testul la COVID-19, atunci când vor fi internate pentru intervenții medicale planificate. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

„Tuturor pacienților care sunt spitalizați programat pentru diferite tratamente sau operații planice li se solicită la momentul internării un rezultat negativ al testului COVID. Cu mici excepții, aceste teste majoritar erau realizate/plătite din contul pacientului. De astăzi înainte absolut toți pacienții care dețin poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală vor putea realiza aceste teste PCR (sau rapide) absolut gratuit, fie în medicina primară, fie la momentul spitalizării, după caz”, se arată într-un mesaj publicat de Ala Nemerenco.

Precizăm că pe 14 decembrie, ministra Sănătății a anunțat că în laboratoarele de stat din Republica Moldova se fac deja teste PCR pentru COVID-19, iar serviciul costă 300 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: