Teste de examen la matematică și limba română, publicate pe Telegram. Ministerul Educației a identificat locul scurgerilor
Full Article 2 minutes read

Teste de examen la matematică și limba română, publicate pe Telegram. Ministerul Educației a identificat locul scurgerilor

Pe un canal de Telegram au fost publicate fotografii cu testele de examen la limba română și matematică pentru clasa IX-a și rezolvarea acestora, în timp ce se desfășura proba de examen. Scurgerile de informații au avut loc în instituții de învățământ, care au fost identificate. Anunțul a fost făcut pe 11 iunie de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), care a precizat că a sesizat poliția despre caz. 

Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat după ce pe un canal de telegram au fost publicate poze cu testele de examen la matematică și limba română (clasa IX) și rezolvarea acestora. Imaginile au apărut în timpul desfășurării probei de examen, fapt care contravine legislației în vigoare. MEC menționează că mecanismele de securizare a testelor de examen au permis identificarea instituțiilor de învățământ de unde au avut loc scurgerile de informații. A fost dispusă o anchetă de serviciu, materialele fiind transmise către Inspectoratul General de Poliție. Subiectul va fi discutat și în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene”, se arată într-un comunicat publicat de MEC.

Ministerul Educației nu a numit însă instituțiile de învățământ în care au fost scurse pe Telegram testele de examen.

***

Acesta nu este primul incident cu teste de examen din sesiunea actuală. Pe 5 iunie, MEC a informat că a sesizat poliția după ce pe online ar fi fost scoase la vânzare teste de la examenele naționale de absolvire. Atunci, Ministerul Educației a declarat că ar fi vorba de o escrocherie, întrucât „testele de bacalaureat, cât și cele pentru examenele de absolvire a gimnaziului, sunt păstrate în condiții de maximă securitate”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: