Timp de 11 zile, la Aeroportul Chișinău vor avea acces doar angajații și pasagerii. De vină e pelerinajul comunității evreiești
Full Article 2 minutes read

Timp de 11 zile, la Aeroportul Chișinău vor avea acces doar angajații și pasagerii. De vină e pelerinajul comunității evreiești

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au anunțat că, în perioada 11-22 septembrie, accesul pe teritoriul întreprinderii va permis doar pentru personalul aeroportuar și participanții la traficul transfrontalier. Măsura a fost luată pentru a spori securitatea și organizarea în incinta aerogării, în contextul în care în perioda vizată urmează să se ateste un flux sporit de pelerini israelieni.

Întreprinderea a precizat că, în contextul fluxului mărit de pelerini din Israel care urmează în perioada 11-22 septembrie 2023, să tranziteze teritoriul Republicii Moldova, cu destinația tur-retur în/din Ucraina, în cadrul Aeroportului Chișinău va fi sporită activitatea în vederea fluidizării traficului de pasageri și excluderii riscurilor de securitate.

Astfel, aeroportul de comun cu Poliția de Frontieră, vor întreprinde un șir de măsuri pentru a oferi călătorilor un confort optim și de siguranță în acest context.

Atenționăm că, din data de 11 septembrie 2023, accesul în aeroport va fi doar pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier. Se va permite intrarea în baza prezentării documentului de călătorie, controlul căruia va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând așteptarea îmbarcării la cursă în sala sterilă”, au comunicat reprezentanții aerogării.

În același timp, pentru a ajuta autoritățile responsabile în degajarea circulației rutiere – excluderea ambuteiajelor din fața aerogării, dar și la fluidizarea fluxului de călători, se solicită prezentarea în aeroport, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate.

Totodată, în cadrul unei ședințe comune desfășurate între Administrația Aeroportului Chișinău, Poliția de Frontieră și Autoritatea Aeronautică Civilă, s-a convenit asupra ajustării graficului curselor aeriene, intensificării capacităților de procesare a traficului de pasageri, dar și realizării operative a schimbului de date și informații”, au adăugat reprezentanții Aeroportului.

Precizăm că circa 30 000 de cetățeni ai Israelului vor tranzita Republica Moldova pentru a participa la festivalul anual de la Uman, Ucraina, în memoria lui Rabbi Nahman. La începutul lunii august, ministrul de Externe de la Tel Aviv Eli Cohen a efectuat o vizită oficială în țara noastră pentru a pregăti tranzitarea pelerinilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: