Timp de doi ani o întreprindere din Moldova nu a achitat impozite și taxe. Ce pedeapsă a primit fondatorul acesteia 
Full Article 2 minutes read

Timp de doi ani o întreprindere din Moldova nu a achitat impozite și taxe. Ce pedeapsă a primit fondatorul acesteia 

Fondatorul unei întreprinderi a fost condamnat pentru evaziune fiscală, cu obligarea achitării sumei de aproape 9.000.000 lei. 

Urmare a unui dosar trimis în judecată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), administratorul unei întreprinderi în proces de lichidare urmează să achite aproape 9.000.000 lei în folosul statului pentru evaziune fiscală comisă în 2012-2014.

Întreprinderea a activat în domeniul comerțului engros cu produse alimentare preponderent, precum și cu produse de tutun, băuturi alcoolice, cereale și furajere pentru animale, cu materiale lemnoase și de construcție.

Potrivit procurorilor, întreprinderea avea contracte cu peste o mie de agenți economici, cu acoperire națională de 85%.

Pe parcursul a doi ani, Serviciul Fiscal de Stat a constatat că întreprinderea nu a achitat impozite și taxe de peste 5.000.000 lei. Inspectoratul a sesizat procuratura, care urmare a investigațiilor a trimis dosarul în judecată.

Prin urmare, atât administratorul, cât și întreprinderea au fost recunoscuți vinovați, iar ulterior au fost liberați de pedeapsa penală datorită expirării termenului de prescripție pentru această infracțiune.

Totuși, concomitent acțiunii civile în cadrul dosarului penal instrumentat de procurorii PCCOCS, fostul administrator și întreprinderea urmează să achite aproape 9.000.000 lei în folosul statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: