Tinerii care votează pentru prima dată vor primi brățări speciale la alegerile din 20 octombrie
Full Article 50 second read

Tinerii care votează pentru prima dată vor primi brățări speciale la alegerile din 20 octombrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) introduce pentru prima dată abțibilduri cu inscripția „Am votat!” pentru alegătorii care își exercită dreptul de vot la alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Acestea vor înlocui vechea metodă de securizare, care implica aplicarea unei ștampile în documentele de identitate.

Noua abordare are scopul de a stimula implicarea civică, iar abțibildul oferit este o formă de mulțumire și recunoaștere pentru cetățenii care participă la scrutin, menționează CEC.

În plus, aproximativ 42 de mii de tineri care votează pentru prima dată vor primi brățări fosforescente inscripționate cu mesajul „Primul meu vot – 20 octombrie 2024”.

Această inițiativă simbolizează angajamentul tinerilor față de democrație și îi încurajează să se implice activ în viața comunității, mai scrie CEC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: