Tinerii din Ucraina se pot înscrie la facultățile din Moldova atât fără acte, cât și fără taxe
Full Article 2 minutes read

Tinerii din Ucraina se pot înscrie la facultățile din Moldova atât fără acte, cât și fără taxe

Tinerii din Ucraina se pot înscrie ca studenți la programe de licență, master sau doctorat, la facultățile din Republica Moldova fără acte de studii, dar și fără taxe. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.

Potrivit ministrului, studenților ucraineni li se oferă posibilitatea de a studia în instituții chiar dacă la acest moment, aceștia nu dețin documentele care să ateste situația lor academică.

Astfel, instituția de învățământ urmează să semneze un contract individual cu fiecare student cu privire la condițiile mobilității de studii.

„Studentul care la momentul încheierii programului de mobilitate nu dispune de acte de studii necesare va prezenta instituției de învățământ superior adeverința academică la programul de studii superioare la care a beneficiat de mobilitate pentru a-i fi eliberat documentul care atestă această mobilitate desfășurată la noi în țară”, a spus Topală.

Programele de mobilitate academică vor putea fi organizate fără taxe, în limitele bugetelor instituționale pentru anul curent – a precizat ministrul.

Ce ține de studenții refugiați din Ucraina, cetățeni din alte state veniți din instituțiile de învățământ superior din Ucraina, atunci aceștia pot accesa mobilități academice în baza unei taxe de studii în mărimea stabilită de fiecare instituție de învățământ în parte.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: