Tiraspol: delegația OSCE era ținta atacului terorist. A doua țintă era Vadim Krasnoselski
Full Article 3 minutes read

Tiraspol: delegația OSCE era ținta atacului terorist. A doua țintă era Vadim Krasnoselski

Așa zisul procuror-șef al regiunii transnistrene, Anatolii Gurețki, a anunțat că, ținta atacului terorist despre care s-a pregătit un film documentar, era delegația OSCE. Acesta urma să aibă loc pe 14 februarie, în apropiere de cetatea Tighina, în momentul în care delegația trebuia să se întoarcă la Chișinău.

Potrivit presei regionale, președintele OSCE, Bujar Osmani, împreună cu o delegație de 20 de persoane, a venit la Bender pentru negocieri cu președintele Vadim Krasnoselski. Din delegație făcea parte reprezentantul special pentru Transnistria, Thomas Harting, și șeful Misiunii OSCE în Moldova, Kelly Kaiderling.

Așa numitele autorități de la Tiraspol le-au prezentat delegației OSCE un filmuleț, în care este descrisă metoda prin care se preconiza atacul asupra delegației. Potrivit imaginilor video, o mașină plină cu explozibil urma să fie amplasată în zona cetății Tighina, unde urmau să aibă loc negocierile între delegațiile OSCE și Transnistriei.

Informațiile au fost aflate de la Veaceslav Chisnicean, care urma să plaseze mașina cu explozibil la locul stabilit și să o părăsească. Pentru acțiunile sale, bărbatul trebuia să fie achitat.

Inițial, atacul a fost planificat să fie efectuat chiar înainte de începerea negocierilor, însă Chisnicean a fost împiedicat de așa zisele servicii speciale transnistrene. Astfel, curatorii au convenit asupra unui nou plan, potrivit căruia bărbatul urma să submineze delegația OSCE la plecarea acesteia la Chișinău.

„Inițial, Land Rover-ul minat era destinat împotriva delegației OSCE. Când atacul terorist a eșuat, președintele Krasnoselski a devenit noua țintă”, a declarat așa numitul procuror general.

Presupusul atac terorist ar fi avut trei puncte de reper.

Tiraspol: delegația OSCE era ținta atacului terorist. A doua țintă era Vadim Krasnoselski

Veaceslav Chisnicean ar fi instalat o cameră pe acoperișul unei clădiri înalte de lângă clădirea administrativă. Acesta a fost observat de așa zișii ofițeri de informații și a fost reținut. În apartamentul acestuia, au fost găsite obiecte care indicau pregătirea unui atac terorist.

Totodată, în telefonul lui Chisnicean a fost găsit un videoclip cu delegația OSCE. Bărbatul susține că delegația OSCE a fost ținta principală.

Amintim că, în seara de 9 martie, postul de televiziune „Pervîi Prednestrovskii” (Первый Приднестровский) a difuzat un film documentar despre presupusul atentat terorist, prin care s-ar fi urmărit asasinarea liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, dar și a altor persoane cu funcții înalte din administrația nerecunoscută de la Tiraspol. Pe 10 martie, postul propagandist rusesc RT a anunțat că YouTube a șters materialul, pentru „încălcarea regulilor” comunității.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.




Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: