Tiraspolul s-a apucat să lupte cu „propaganda gay” din desenele Disney. Un film animat a fost interzis în cinematografe
Full Article 3 minutes read

Tiraspolul s-a apucat să lupte cu „propaganda gay” din desenele Disney. Un film animat a fost interzis în cinematografe

Un film de animație marca Disney a fost retras din cinematografele din regiunea transnistreană, anunță așa-numita procuratură de la Tiraspol. Potrivit sursei, se întâmplă după ce mai mulți părinți au sesizat organele de drept din regiune, după ce au vizionat, cu copiii lor, desenul animat. Reclamanții spun că film animat  ar „conține o propagandă a relațiilor sexuale netradiționale între minori”.

Sursa citată precizează că desenul animat a fost difuzat, în premieră, în cinematografele din Tiraspol, Bender și Grigoriopol pe 23 decembrie 2023. La câteva zile după lansarea producției, așa zisele organe de drept, dar și autorități din regiune ar fi primit contestații scrise și orale din partea cetățenilor care l-au vizionat împreună cu copiii, plângându-se de prezența în filmul animat a unor informații interzise pentru difuzare în rândul copiilor.

Așa-numita procuratură de la Tiraspol anunță că a efectuat un control la cinematografele din zonă, după plângerile parvenite în adresa instituției. Drept rezultat, a fost decisă retragerea producției din cinematografe. Autoritatea face trimitere la o așa zisă lege a regiunii, care prevede că informațiile care promovează relații sexuale netradiționale sunt interzise pentru a fi difuzate în rândul copiilor, deoarece „dăunează sănătății și dezvoltării acestora”.

„În ciuda existenței unei legislații de protecție, auditul a evidențiat absența unui mecanism eficient de monitorizare a respectării legislației privind protecția copiilor împotriva informațiilor dăunătoare sănătății și dezvoltării acestora”, anunță sursa citată, care precizează că așa numitele autorități din regiune au decis, în rezultat, să creeze o comisiei care să evolueze în ce măsură „legea” este respectată.

În consecință, Comisia creată ar fi stabilit că filmul pentru copii Disney ar putea crea „probleme în formarea identității de gen” în rândul copiilor. Sursa citată anunță că cinematografele care au difuzat filmul animat, contrat prevederilor așa numitei „legi”, au fost sancționate, fără a fi precizat în ce mod.

De menționat că autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol nu au precizat despre ce film animat este vorba.

***

„Strange World” sau „O lume ciudată” – un film marca Disney – a apărut în cinematografe la sfârșitul anului 2022. Cu Jake Gyllenhaal în rolul Searcher Clade, Gabrielle Union în rolul soției sale, Meridian și Jaboukie Young-White în rolul fiului lor, Ethan, „Strange World” prezintă o relație romantică între doi adolescenți, prinși într-o aventură în jurul unei planete misterioase – „Avalonia”. Pentru prima dată în istoria studioului de animație, Disney a arătat o relație homosexuală deschisă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: