Toate dosarele penale vor fi gestionate digital: „e-Dosar”. Decizia, aprobată de Guvern
Full Article 1 minutes read

Toate dosarele penale vor fi gestionate digital: „e-Dosar”. Decizia, aprobată de Guvern

Guvernul Republicii Moldova a aprobat o hotărâre privind implementarea Sistemului Informațional „e-Dosar”, o platformă digitală care va centraliza toate dosarele penale și contravenționale. Noua soluție tehnologică va facilita schimbul rapid de informații între autorități și va automatiza o mare parte din procesele juridice și administrative, contribuind astfel la eficientizarea activităților din justiție și reducerea birocrației, notează un comunicat al Guvernului.

Prin intermediul „e-Dosar”, organele de urmărire penală și agenții constatatori vor putea monitoriza în timp real executarea deciziilor aplicate și evoluția dosarelor. De asemenea, sistemul va permite accesul instant la date statistice despre infracțiuni și accidente rutiere, contribuind astfel la o mai bună gestionare a cauzelor.

Prim-ministrul Dorin Recean a subliniat că digitalizarea completă a dosarelor va avea un impact pozitiv și asupra luptei împotriva corupției, întrucât va diminua posibilitatea manipulării probelor. „Odată ce sistemul va fi implementat cap-coadă, se va reduce și din corupție, în mod special în ceea ce privește imposibilitatea de substituire a probelor la dosarele penale. Acest lucru este foarte pertinent”, a declarat prim-ministrul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: