Top 5 spitale din Republica Moldova cu cei mai satisfăcuți pacienți
Full Article 2 minutes read

Top 5 spitale din Republica Moldova cu cei mai satisfăcuți pacienți

Spitalul Clinic Municipal nr.1 este în topul preferințelor pacienților moldoveni pentru al doilea an la rând, informează astăzi, 30 decembrie, portalul sanatateinfo.md. Concluziile au fost elaborate în baza scorului PAS, pentru anul 2018, care include 22 de indicatori, publicat pe platforma spitale.md.

Astfel, Spitalul Clinic Municipal nr.1 a acumulat 85 de puncte la capitolul satisfacția pacientului, cu trei mai puține decât în 2017.

Pe locul doi în topul satisfacției pacienților este spitalul din Râșcani, care a acumulat un scor 80 de puncte.

Podiumului liderilor îl completează spitalul din Cahul, cu 79 de puncte. Spitalul Clinic Municipal „Sf.Treime” are cu două puncte mai puțin la capitolul satisfacția pacientului, iar Maternitatea nr.2 – are 76 de puncte.

Precizăm că scorul PAS, în baza căruia spitalele acced în topul celor mai performante instituții medicale de același profil, reprezintă un scor de referință în evaluarea performanței unor spitale în comparație cu alte spitale similare din Republica Moldova. Acesta este calculat conform unei metodologii complexe în baza informației statistice raportată de către fiecare spital.

Scorul PAS include 22 de indicatori la nivelul spitalului, recomandați și utilizați la nivel internațional (OMS, OCDE, AHRQ etc), categorisiți în trei domenii, în conformitate cu componentele clasice ale asistenței medicale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: