„Trădătorii ne țin lecții”. Batrîncea, după declarațiile lui Bolea privind plecarea conducerii raionului Călărași din PSRM
Full Article 3 minutes read

„Trădătorii ne țin lecții”. Batrîncea, după declarațiile lui Bolea privind plecarea conducerii raionului Călărași din PSRM

Deputatul socialist Vlad Batrîncea a venit cu o reacție după ce fostul său coleg Vasile Bolea, care recent a aderat la partidul „Renaștere”, a declarat că președintele raionului Călărași Ștefan Bolea a părăsit PSRM, deoarece formațiunea nu l-ar fi susținut atunci când avea nevoie. Parlamentarul a declarat că PSRM are o atitudine ironică față de opiniile persoanelor care au „trădat” formațiunea.

Pe 4 iulie, Vasile Bolea a anunțat că președintele raionului Călărași a părăsit PSRM și se alătură Partidului „Renaștere”. Contactat de NM, Vasile Bolea a declarat că Ștefan Bolea a părăsit rândurile Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru că formațiunea nu l-ar fi susținut „în clipele grele”.

Ulterior, pe 6 iulie, deputatul PSRM Vlad Batrîncea a venit cu o reacție la aceste declarații.

„Privim cu ironie cum trădătorii ne țin lecții și se ceartă în public cu privire la calea noastră. PSRM se află sub o presiune și atacuri fără precedent, atât din partea guvernării, cât și din partea așa-numitei opoziții, care, de fapt, face jocul guvernării, slăbindu-și principalul adversar. În loc să vă luptați în circumstanțe dificile, ați ales calea prosperității financiare și a rezolvării problemelor personale”, a scris deputatul pe canalul său de Telegram.

Mai mult, Batrîncea a spus că cariera politică a deputaților, care au aderat recent la formațiunea „Renaștere” este meritul membrilor și simpatizanților Partidului Socialiștilor.

Meritul dvs este că reușiți să vă orientați” la timp, la momentul potrivit sunteți alături de conducere. Astăzi sunteți o opoziție marionetă, un pseudo-partid, un alt SRL. Lipsiți de competențe și abilități politice și organizatorice, tot ce sunteți capabili să faceți este să păcăliți unul sau doi activiști PSRM din teritoriu prin bonusuri și înșelăciune. În principiu, pentru asta ați fost creați. Nu aveți dreptul moral la raționament și evaluare politică, nu aveți nici ratingul, credibilitatea, demnitatea și respectul pentru oameni”, a menționat acesta.

Parlamentarul a spus că Partidul Socialiștilor rămâne „fidel principiilor sale, alegătorilor și cetățenilor țării”. „Vom persevera și vom deveni mai puternici”, a spus el.

Partidul „Renaștere”

Amintim că, în martie, deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au anunțat că părăsesc Partidul Socialiștilor (PSRM) și se alătură „Mișcării pentru Popor”, din care face parte inclusiv Partidul „ȘOR”. Ulterior, cei doi au declarat că își vor lansa propria formațiune, însă, mai târziu, au aderat la Partidul „Renaștere”.

În ceea ce-i privește pe Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschii, pe 17 mai, în presă au apărut informații precum că cei doi, împreună cu ex-candidatul la funcția de bașcan Victor Petrov, ar fi plecat în Israel, unde se presupunea că urmau să se întâlnească cu liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”. Peste 2 zile, la întoarcerea în țară, Bolea a fost întâmpinat la Aeroport de jurnaliști. Acesta a confirmat informațiile apărute în mass-media și, totodată, a anunțat că va părăsi PSRM. Ulterior, pe 22 mai, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschii au declarat că aderă la Partidul „Renaștere”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: