„Trebuie pedepsiți. Nu va scăpa niciunul”. Reacția Maiei Sandu la ședința nocturnă a parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Trebuie pedepsiți. Nu va scăpa niciunul”. Reacția Maiei Sandu la ședința nocturnă a parlamentului

Președinta aleasă a Republicii Moldova Maia Sandu s-a arătat indignată de acțiunile care s-au desfășurat în noaptea de 16 decembrie în parlament. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, aceasta a declarat că deputații care au votat în viteză legile bugetar-fiscale sunt „impostori” și trebuie pedepsiți.

„La această oră târzie, în Parlament, o grupare de hoți și profitori împarte banii statului, banii oamenilor care muncesc și plătesc impozite. După ce au discreditat total procesul legislativ, încălcând toate normele, deputații din majoritatea PSRM-Șor au hotărât să împartă între ei banii țării la miezul nopții. Rușine! Cei mai mari hoți au ajuns șefi pe banii oamenilor cinstiți”, a scris Maia Sandu.

Președinta aleasă a atras atenția că „Legea bugetului, cea mai importantă lege a anului, este adoptată în grabă, cu încălcarea normelor, fără să se țină cont de nevoile oamenilor și ale țării – susținerea economiei, a sectorului medical, a agricultorilor afectați de secetă, a oamenilor care au rămas fără venituri din cauza crizei, a familiilor cu copii. Legea este adoptată fără surse reale de finanțare a deficitului bugetar. În schimb, promovează interesele hoților și le permite să continue furtul și schemele de corupție sub protecția deputaților PSRM și Partidului Șor”.

Șefa statului s-a arătat convinsă că deputații care au acționat în acest mod trebuie trași la răspundere: „Trebuie să scoatem din Parlament acești hoți – anticipate! Cei care s-au adunat să voteze astăzi nu sunt oameni de stat, sunt impostori. Adoptă aceste legi la miezul nopții pentru că se tem de furia oamenilor. Ei trebuie pedepsiți. Nu va scăpa nici unul”.

La această oră târzie, în Parlament, o grupare de hoți și profitori împarte banii statului, banii oamenilor care muncesc…

Publicată de Maia Sandu pe Miercuri, 16 decembrie 2020

 

***

Deputații Partidului Socialiștilor și cei din Platforma „Pentru Moldova”, formată din deputații neafiliați care au părăsit Pro Moldova și cei ai Partidului „ȘOR” au aprobat în cadrul unei ședințe legislative care a început după ora 22:30 legile bugetar-fiscale. Ulterior, aceștia au votat pentru încheierea sesiunii de toamnă-iarnă a parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: