Trei în spital, iar unul în arest la domiciliu. Cei 6 suspecți reținuți vineri în dosarul „frauda bancară” au fost puși sub acuzare
Full Article 2 minutes read

Trei în spital, iar unul în arest la domiciliu. Cei 6 suspecți reținuți vineri în dosarul „frauda bancară” au fost puși sub acuzare

Șase persoane, printre care foștii conducători ai celor trei bănci falimentate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), dar și reprezentanți ai holdingului Șor au fost puși oficial sub învinuire pentru două capete de acuzare, anunță Procuratura Generală pe 7 decembrie.

Procuratura Anticorupție și PCCOCS le-a înaintat celor șase învinuirea pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

Sâmbătă și duminică, după lungi ședințe, în care avocații învinuiților au înaintat recuzări și au solicitat amânări, magistrații au admis demersurile procurorilor, dispunând arestarea a cinci figuranți pentru 30 de zile. Fiind audiați de procurori, patru dintre aceștia au făcut uz de dreptul lor procesual de a nu da declarații.

Imediat după pronunțarea încheierii de arest, avocații au solicitat intervenția serviciilor de asistență medicală urgentă, trei din cei cinci arestați preventiv fiind preluați de medici și internați în spital. În cursul zilei de astăzi, procurorii urmează să stabilească necesitatea aflării acestora în continuare în instituțiile medicale.

Un alt figurant din dosar, care a depus depoziții pe marginea învinuirilor aduse, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o lună.

Amintim că, toți șase învinuiți au fost reținuți vineri, 4 decembrie, de Procuratura Anticorupție și PCCOCS, cu suportul operativ al CNA, aceștia fiind cercetați penal în dosarul privind devalizarea sistemului bancar, în cadrul căruia, statut de învinuit au și alte persoane.

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc, a confirmat pe 4 decembrie, pentru portalul Anticoruptie.md, că fostul președinte al Băncii de Economii, Viorel Bîrca, și ex-președintele UniBank, Dumitru Țugulschi, se numără printre persoanele reținute vineri de procurori și ofițerii CNA în dosarul fraudei bancare.

Tot vineri, în cadrul aceluiași dosar procurorii au audiat, în calitate de martori, și alte persoane, declarațiile cărora sunt relevante pentru anchetă.

Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va informa suplimentar despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute pe acest caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: