Trei spitale din Moldova vor fi dotate cu panouri solare. Ce condiții trebuie să întrunească
Full Article 50 second read

Trei spitale din Moldova vor fi dotate cu panouri solare. Ce condiții trebuie să întrunească

Trei spitale republicane sau raionale din Moldova vor fi dotate cu sisteme de panouri fotovoltaice de până la 200 kW, aplicând mecanismul de contorizare netă, pentru a reduce cheltuielile pentru energie. Achizițiile și lucrările vor fi finanțate de Uniunea Europeană prin programul „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova” implementat de PNUD.

Pentru a beneficia de suport la instalarea sistemelor fotovoltaice, instituțiile medicale trebuie să aibă un consum anual mediu de minim 150 MWh anual în ultimii trei ani, acoperișuri în stare tehnică bună, rețea electrică internă corespunzătoare și un electrician autorizat.

La selectarea instituțiilor beneficiare se va lua în calcul și numărul de paturi pentru care a fost proiectat spitalul, numărul total anual de pacienți, repartizarea geografică în toate regiunile de Nord, Centru și Sud ale Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: