Trump, țintă a unei noi posibile tentative de asasinat? Un bărbat înarmat s-a apropiat de terenul său de golf
Full Article 2 minutes read

Trump, țintă a unei noi posibile tentative de asasinat? Un bărbat înarmat s-a apropiat de terenul său de golf

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, care pretinde la un nou mandat, a fost implicat, în data de 16 septembrie, într-un incident de securitate lângă terenul său de golf din West Palm Beach, Florida. Agenții FBI  au dejucat o posibilă tentativă de atac, după ce un bărbat înarmat a fost văzut în apropierea terenului.

Potrivit primelor informații, suspectul era ascuns în tufișuri la marginea terenului de golf și a fost observat de agenții FBI  la câteva sute de metri de locul în care se afla Trump. În urma confruntării, bărbatul a abandonat o armă de tip AK-47 și alte obiecte înainte de a fugi într-un vehicul. Ulterior, acesta a fost arestat de forțele de ordine, datorită unei fotografii realizate de un martor care a surprins vehiculul suspectului.

Donald Trump a declarat ulterior pe rețelele sociale că se simte „bine” și a subliniat că „nu va ceda niciodată în fața amenințărilor”.

„Nimic nu mă va opri. Vă voi iubi mereu pentru susținerea voastră!”, a transmis fostul președinte american.

FBI a deschis o anchetă privind ceea ce a descris drept o „tentativă de asasinat” asupra fostului președinte. În cadrul unei conferințe de presă, autoritățile au confirmat că suspectul a fost reținut în stare calmă și nu a opus rezistență.

Acest incident vine la doar câteva luni după un alt atac asupra lui Trump, care a avut loc în Pennsylvania, în iulie, când acesta a fost rănit ușor la ureche în timpul unui miting de campanie. Atacurile succesive au ridicat noi întrebări cu privire la securitatea fostului președinte și la măsurile de protecție luate de Secret Service. Autoritățile americane continuă să investigheze circumstanțele atentatului și motivațiile suspectului. Fostul președinte, care își continuă activitatea politică și campania pentru alegerile prezidențiale din 2024, a primit mesaje de susținere din partea aliaților săi politici, inclusiv senatorul republican Lindsey Graham, care a declarat că Trump este „în siguranță și binedispus” după incident.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.





Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: