„Tu ești eroul meu”. Scrisoarea emoționantă a unei fetițe din Rusia, a cărui tată a fost condamnat la închisoare pentru „discreditarea” armatei
Full Article 4 minutes read

„Tu ești eroul meu”. Scrisoarea emoționantă a unei fetițe din Rusia, a cărui tată a fost condamnat la închisoare pentru „discreditarea” armatei

Maria Moskaleova, o fetiță de 12 ani, din regiunea Tula, Rusia, i-a scris o scrisoare tatălui său. În ajun, Alexei Moskaleov a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru „discreditarea” armatei. Cu toate acestea, bărbatul, care se afla în arest la domiciliu, a reușit să evadeze și s-a ascuns, informează Radio Svoboda.

Familia Moskaleov a ajuns în atenția autorităților ruse în aprilie 2022, după ce Maria a făcut, în timpul orelor, un desen în care este ilustrat steagul ucrainean și o femeie, care apără un copil de o rachetă ce se îndreaptă spre ei din direcția Federației Ruse. Profesoara fetei a raportat cazul, iar de atunci familia acesteia a fost supusă constant controalelor din partea poliției și agenților FSB.

Pe 1 martie, Alexei Moskaleov a fost reținut, fiind suspectat de „discreditarea armatei”, din cauza unei postări anti-război, publicată pe rețeau de socializare Odnoklassniki. Ulterior, bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu pe perioada desfășurării anchetei. Iar fiica acestuia, Maria, a fost plasată într-un adăpost social de către autoritățile tutelare.

Pe 12 martie, Comisia pentru treburile minorilor, din orașul Efremov, regiunea Tula, a intentat un proces pentru a restricționa drepturile părintești ale lui Moskaleov. Același proces a fost intentat împotriva mamei Mariei, care nu locuiește cu familia.

Pe 28 martie, instanța de judecată l-a condamnat pe Alexei Moskaleov la 2 ani de închisoare în dosarul pentru „discreditarea armatei”. Bărbatul nu a fost prezent la ședința de judecată, mai târziu aflându-se că acesta a reușit să fugă din arestul la domiciliu.

Astăzi, 29 martie, presa locală a publicat scrisoarea Mariei Moskaleova adresată tatălui ei. Copila își numește tatăl eroul ei și îl îndeamnă să nu renunțe. Fetița este convinsă că părintele ei nu este vinovat de nimic și speră să-l revadă.

„Bună tati! Te rog mult să nu te îmbolnăvești și să nu-ți faci griji. Sunt bine, te iubesc foarte mult și să știi că nimic nu este vina ta, eu sunt mereu de partea ta și tot ce faci este bine.

Te iubesc foarte mult, îți mulțumesc pentru tot ce faci pentru mine. Când tu ești bolnav sau îngrijorat, eu sunt bolnavă și mă simt foarte rău. Cred că totul va fi bine și că vom fi împreună. Sper la ce e mai bine și te iubesc foarte mult.

Tată, știi, așa cum mi-a scris o femeie, trebuie să crezi, să speri și să iubești, pentru că numai cei care știu să creadă, să spere și să iubească înving.

Să știi că vom învinge, victoria va fi a noastră, orice s-ar întâmpla suntem împreună, suntem o echipă, tu ești cel mai bun. Ești tăticul meu, cel mai deștept, cel mai frumos, cel mai bun tătic din lume. Știi că nu există nimeni mai bun decât tine.

Te rog, nu renunța. Ai credință, speranță și iubire.

Într-o zi ne vom așeza la masă și ne vom aminti totul. Te iubesc, sper că nu, știu că nu vei renunța, ești puternic, suntem puternici, suntem puternici, putem reuși, și mă voi ruga pentru tine și pentru noi, tată.

Sunt mândră. Da, tati, pot spune că sunt mândră de tatăl meu. Mândru, deștept, frumos, încăpățânat și care își iubește atât de mult fiica.

Când ne vom întâlni în sfârșit, o să-ți dau un cadou frumos. Tată, nu vreau să-ți scriu cum îmi sunt sănătatea și dispoziția, nu vreau să te supăr, dar mi-am dat seama că este mai bun un adevăr amar decât o minciună dulce. Dar nu-i nimic, ne vom întâlni și-ți voi spune totul.

Acest semn (pacific) reprezintă semnul anti-război, acest pandantiv ți-l voi oferi în calitate de cel mai curajos om din lume!”, se arată în scrisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: