Tudor Ulianovschi va lupta pentru funcția de președinte al țării. CEC l-a înregistrat la alegeri
Full Article 2 minutes read

Tudor Ulianovschi va lupta pentru funcția de președinte al țării. CEC l-a înregistrat la alegeri

Tudor Ulianovschi a fost înregistrat în calitate de candidat la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Decizia a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală în data de 24 septembrie. 

Precizăm că Tudor Ulianovschi este diplomat de carieră. Între 2016-2018, acesta a deținut funcția de ambasador al Republicii Moldova în Elveția și Liechtenstein și reprezentant permanent al țării în cadrul oficiului de la Geneva a Națiunilor Unite și al OMC. În perioada anilor 2018 și 2019 a fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, în Guvernul condus de democratul Pavel Filip. Acest guvern a fost „răsturnat” de socialiști împreună cu Blocul ACUM (Platforma DA și PAS), ceea ce a dus la faptul ca democratul Vladimir Plahotniuc, care este cercetat în dosarul „Frauda bancară”, a părăsit politica moldovenească și a fugit din țară. Ulianovschi a negat orice legătură cu Plahotniuc.

În mai 2024, ex-jurnalista Natalia Morari a organizat o întâlnire cu mai mulți lideri politici de opoziție pentru a discuta posibilitatea de a desemna un candidat unic la alegerile prezidențiale, inițiativă care a venit din partea președintelui Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. La întrevedere au participat Tudor Ulianovschi, Vlad Filat, Ion Chicu, Igor Dodon, Gaik Vartanean și Irina Vlah.

Într-un final, inițiativa a eșuat, iar Tudor Ulianovschi a demarat procedura de înregistrare la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent.

***

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor avea loc în data de 20 octombrie. Concomitent se va desfășura referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: