Tulpina Delta a coronavirusului, confirmată în Republica Moldova
Full Article 50 second read

Tulpina Delta a coronavirusului, confirmată în Republica Moldova

Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat rezultatele probelor expediate Institutului de virusologie din Berlin, privind monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 prin metode de biologie moleculară și secvențiere. Conform rezultatelor recepționate din cele 15 probe expediate, 12 probe au fost confirmate ca tulpina Delta.

În context, Laboratorul virusologic al ANSP continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației noilor tulpini ale virusului SARS COV-2.

Ministerul Sănătății notează că varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

„Îndemnăm populația să respecte toate măsurile aprobate de autoritățile în sănătate și să se protejeze pe sine și cei dragi. Vaccinarea împotriva COVID-19 este unica soluție de a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19, toate vaccinurile fiind eficiente pentru noile tulpini ale virusului”, se arată în mesajul Ministerului Sănătății.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: