TVA pentru coletele mai scumpe de 200 de euro. Anunțul făcut de Serviciul Vamal
Full Article 50 second read

TVA pentru coletele mai scumpe de 200 de euro. Anunțul făcut de Serviciul Vamal

Limita neimpozabilă pentru bunurile introduse în Republica Moldova prin intermediul trimiterilor poştale internaţionale se va micșora, începând cu 01 ianuarie 2020. Astfel, suma maximă pentru care nu se vor percepe plăţi vamale va fi de 200 de euro, se arată într-un comunicat publicat astăzi, 24 decembrie, de Serviciul Vamal

Schimbările se referă la persoanele fizice care primesc mărfuri pentru uz personal. Astfel, coletele destinate persoanelor fizice, a căror valoare intrinsecă la importul în Republica Moldova nu depășește suma de 200 de euro și nu sunt destinate comercializării vor fi scutite de TVA, accize, taxe vamale, taxa pentru proceduri vamale.

În cazurile în care mărfurile au caracter comercial, depășesc această limită, plățile vamale se vor calcula pornind de la valoarea mărfurilor în vamă.

Valoarea intrinsecă reprezintă valoarea efectivă a mărfii, ce nu include costurile de transport, de asigurare şi nici costul încărcării, descărcării şi transbordării mărfii, se mai arată în comunicat.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: