UE respinge informațiile false despre taberele de migranți în Moldova: „În legătură cu Moldova nu există o astfel de propunere”
Full Article 2 minutes read

UE respinge informațiile false despre taberele de migranți în Moldova: „În legătură cu Moldova nu există o astfel de propunere”

Delegația Uniunii Europene în R. Moldova a reacționat pentru NewsMaker la informațiile false apărute în presă conform cărora ar exista planuri de înființare a unor centre pentru migranți în Republica Moldova. Instituția a clarificat că nu există nicio astfel de propunere, după ce publicația britanică The Times a susținut că blocul european ar analiza ideea creării unor astfel de centre în țările-candidate la aderare, inclusiv Moldova.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a văzut materialele de presă care susțin în mod fals că UE intenționează să creeze tabere pentru imigranții deportați în Republica Moldova și în alte țări care doresc să adere la UE. În legătură cu Moldova nu există o astfel de propunere”, se arată în răspunsul formulat pentru NewsMaker.

Articolul publicat pe 6 octombrie sugera că aceste tabere ar putea fi discutate în cadrul unui summit al UE și ar avea scopul de a întări controlul la frontierele externe.

Într-o declarație pentru NewsMaker, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a condamnat speculațiile, calificând informațiile drept „false”. El a subliniat că Republica Moldova nu discută și nu va accepta astfel de idei, adăugând că acestea sunt lansate doar pentru a crea panică și confuzie în rândul cetățenilor.

„Pe lista fabulațiilor a apărut una nouă, potrivit căreia Republica Moldova ar urma să găzduiască un centru pentru solicitanții de azil respinși și vizați de procedurile de expulzare. Guvernul nu discută o astfel de propunere și nu va accepta asemenea idei”, a declarat Daniel Vodă pentru NM. Acesta a menționat că astfel de dezinformări sunt similare cu alte teme false, precum vânzarea pământurilor către străini sau oferirea de gaz gratuit, vehiculate anterior pentru a induce în eroare populația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: