Ultimă oră! Elevii și studenții vor învăța online, teatrele se închid, iar transportul public din capitală va fi sistat în weekend
Full Article 2 minutes read

Ultimă oră! Elevii și studenții vor învăța online, teatrele se închid, iar transportul public din capitală va fi sistat în weekend

Toți elevii și studenții vor învăța online, teatrele își suspendă activitatea, iar transportul public din capitală nu va circula în weekend. Decizia a fost anunțată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică, pe 26 februarie, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

Astfel, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online. Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

Totodată, se interzice activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură cu prezența spectatorilor, iar transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică. Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău va stabili un regim de circulație limitat al transportului public în raza municipiului.

Instituțiile publice și cele private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar, pentru ceilalți se va dispune munca la distanță.

CNESP a mai decis ca începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. (Excepție fac parte: copiii până la 5 ani, conducătorii auto a vehiculelor rutiere de transport marfar şi a vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confiramtiv de administrare a vaccinului)

Moldovenii care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Măsurile vor fi valabile în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv.

***

Pe 7 martie se va împlini un an de la primul caz de COVID-19 înregistrat în Republica Moldova. De atunci, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 183 338, iar cel al deceselor la 3899. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei – 28.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: