Încă două persoane din Republica Moldova sunt infectate cu COVID-19. Guvernul închide toate școlile și grădinițele din țară
Full Article 3 minutes read

Încă două persoane din Republica Moldova sunt infectate cu COVID-19. Guvernul închide toate școlile și grădinițele din țară

Încă două cazuri  de îmbolnăvire cu COVID-19 în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă din 10 martie. Este vorba despre două persoane revenite recent din Italia – un bărbat și o femeie. În context, guvernul a decis să închidă toate școlile și grădinițele din țară.

Ministrul Sănătății a precizat că este vorba despre un bărbat din sudul țării, care a revenit în țară pe 1 martie, după o vizită de trei săptămâni la copiii săi, stabiliți în Italia.

„Pe data de 5 martie dumnealui se simte rău, își administrează autotratamente și pe 9 martie, fiindcă starea de sănătate s-a agravat, a chemat serviciul 112, după care a fost internat la „Toma Ciorbă”, a explicat ministrul Sănătății.

Celălalt caz e al unei femei din Chișinău, care a fost în vizită în Italia și a revenit în Moldova pe 26 februarie.

„A fost în vizită la o prietenă. S-a aflat în Italia timp de 10 zile. A revenit acasă pe 26 februarie, i s-a făcut rău pe 1 martie, când s-a adresat la medic, i s-a prescris tratament, i se prescrie autoizolare la domiciliu. Doamna însă a administrat un preparat la propria voință și și-a destabilizat starea de sănătate. A chemat ambulanța mai mult din cauza problemelor cu tensiunea arterială, dar și a tusei. Pe 9 martie a fost internată la „Toma Ciorbă”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Ambii au câte 60 de ani, însă nu au nicio legătură unul cu celălalt. Pacienții sunt internați la Spitalul de boli contagioase „Toma Ciorbă”. Starea celor doi pacienți este de gravitate medie, însă stabilă, a precizat ministrul Sănătății.

În context, guvernul a decis ca de mâine să fie închise toate școlile și grădinițele din țară.

„Este o măsură condiționată de situația curentă, temporară, pentru săptămâna curentă și cea viitoare”, a declarat Dumbrăveanu.

În cazul studenților, fiecare instituție educațională a luat măsuri suplimentare de igienizare și dezinfectare a sălilor de curs.

„Pe parcurs, am putea examina și închiderea universităților”, a precizat ministrul Sănătății.

Astfel, numărul de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 din Republica Moldova a ajuns la 3. Amintim că o femeie de 48 de ani este prima pacientă din Republica Moldova diagnosticată cu coronavirusul de tip nou. Aceasta a ajuns sâmbătă la Chișinău, cu avionul, din Italia. Ea a fost internată în stare gravă la Spitalul Republican.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: