„Ultima șansă să vă recenzați”. Apelul Biroului de Statistică către persoanele care nu au completat chestionarul 
Full Article 2 minutes read

„Ultima șansă să vă recenzați”. Apelul Biroului de Statistică către persoanele care nu au completat chestionarul 

Persoanele care încă nu au fost recenzate sunt îndemnate să se apropie la secțiile de recenzare din raionul/municipiul unde își au domiciliul. Acolo, cu ajutorul unui recenzor, vor completa chestionarul. În total, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost deschise 43 de secții. Acestea se regăsesc în fiecare raion, în municipiul Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia.

Pe 7 iulie, Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova a îndemnat cetățenii, care încă nu au fost recenzați, să se apropie la secțiile staționare de informare și recenzare pentru a completa chestionarul.

„Astăzi, 7 iulie 2024, este ultima zi a Recensământului Populației și Locuințelor! Ultima șansă să vă recenzați este să mergeți la secția de informare și recenzare din raionul/municipiul unde aveți domiciliul”, au comunicat reprezentanții Biroului.

Menționăm, începând cu data de 1 iulie, pe teritoriul țării sunt deschise 43 secții staționare de informare și recenzare. Aici, persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensământ cu ajutorul unui recenzor.

Secțiile de recenzare sunt amplasate în fiecare raion, în mun. Chișinău, mun. Bălți și UTA Găgăuzia. Secțiile staționare de informare și recenzare vor activa până pe 7 iulie, ora 21:00.

La secțiile staționare vor putea să se recenzeze doar persoanele care locuiesc în raionul sau municipiul respectiv pe raza căruia se vor prezenta. Persoanele care vor solicita să fie recenzate la punctele fixe vor prezenta obligatoriu buletinul de identitate sau un alt act pentru confirmarea identității, inclusiv pentru copii, soți, părinți etc.

***

Astăzi, 7 iulie, este ultima zi de recensământ. Recensământul populației și locuințelor a început pe 8 aprilie. Pentru prima data în istoria recensământului din Republica Moldova, recenzorii au fost dotați cu tablete și au utilizat tehnologii informaționale moderne pentru a colecta datele. Potrivit ultimelor date, făcute publice de Biroul Național de Statistică, până pe 4 iulie au fost recenzate circa 2 milioane 438 de mii de persoane. Rezultatele provizorii ale recensământului vor fi făcute publice până la 31 decembrie 2024. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: