Ultima zi de campanie electorală. Ce amenzi riscă cei care vor face agitație electorală în „ziua tăcerii”
Full Article 1 minutes read

Ultima zi de campanie electorală. Ce amenzi riscă cei care vor face agitație electorală în „ziua tăcerii”

Astăzi este ultima zi în care concurenții electorali la funcția de președinte al Republicii Moldova mai pot face agitație electorală. Comisia Electorală Centrală (CEC) amintește că legislația electorală prevede că agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei.

În aceste zile nu este permisă nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Menționăm că interdicţia respectivă nu se referă la informaţiile deja plasate pe internet şi pe afişele expuse anterior.

Amintim că în 2019, parlamentul a decis ca înaintea zilei scrutinului să fie instituită „ziua tăcerii”.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea ”Fond electoral”. Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă până la 1500 de lei pentru persoanele fizice și amendă până la 2 500 de lei pentru persoanele juridice.

Amintim că în cadrul scrutinului din 1 noiembrie, alegătorii vor putea vota pentru unul dintre cei 8 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon, Maia Sandu, Octavian Țîcu sau Dorin Chirtoacă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: